Spaghetti met tonijn olijven kappertjes en tomaat

Pasta, I love it! Zou het ook wel elke dag kunnen eten. Maar om een lekkere pasta op tafel te zetten, is nog helemaal niet zo makkelijk. Plakkerig pasta, te veel saus, te weinig smaak. Zout en olie in het water? Of toch beter niet. Wel of geen deksel op de pan tijdens het koken? De keuzes voor een kok kunnen soms best ingewikkeld zijn. Maar met deze succesgeheimen smaakt jouw pasta minstens zo goed als die in Italië.

 

  1. Hou het simpel. Met slechts een paar ingrediënten kun je al een heerlijke pasta op tafel zetten. Zoals bv. de klassieke pasta met alleen olie en knoflook. Of wat dacht je van een rode ui fruiten in olie en balsamico azijn met geitenkaas en walnoten.
  2. Gebruik ingrediënten van een goede kwaliteit. Er is echt een heel groot verschil tussen een tomaat die in de zon heeft gerijpt of een tomaat uit de kas. Kruiden die vers zijn, olie van de beste persing, verse pasta en een stuk parmezaanse kaas van de beste leverancier. Je proeft het verschil. Het is ook niet voor niets dat elke Italiaanse streek zijn eigen pasta recept kent. Want wat lokaal verbouwd en verbruikt wordt, smaakt toch echt beter.
  3. Kies de juiste saus bij de juiste pasta. Stevige pasta soorten combineren het beste met stevig sauzen. Romige sauzen passen goed bij tagliatelle. Dunne sauzen, zoals pesto, eet je het liefst bij spaghetti. En de holle pasta's gaan goed samen met een saus met stukjes vlees, vis of groeten. Of met een korstje uit de oven.

 

 

Spaghetti met tonijn, olijven, kappertjes en tomaat

Ingrediënten  (4 pers.):
400 gr spaghetti
4 verse tonijnmoten 
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
250 gram tomaten, ontveld en kleingesneden
2 eetlepels kappertjes
50 gram zwarte olijven, in plakjes gesneden
rucola
zout en vers gemalen peper

Bereiden:

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Fruit ondertussen de knoflook goudbruin in 3 el olijfolie. Voeg de tomatenstukjes, kappertjes en gesneden olijven toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Wrijf je koekenpan, die heel erg heet moet zijn, met behulp van een prop keukenpapier in met een klein beetje olie en leg er de tonijn in. Schroei de tonijn in 1 à 2 min. per kant dicht, zodat ze worden geroosterd en bruin kleuren. Zout vervolgens de tonijn. Meng de spaghetti door het tomaten, olijven, kappertjes mengsel en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Snij de tonijn, die rosé is van binnen, in gelijke plakken. Serveer de spaghetti met daarop de tonijn en garneer met een beetje rucola.

 

Tip: je kunt de tonijn voor het bakken ook even wentelen door een schaaltje sesamzaden. Geeft een lekker nootachtige smaak aan het gerecht.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.