Stamppot met kaas

Nog even en dan veroveren pompoenen, champignons en kastanjes weer de schappen van de supermarkten. De pepernoten waren ze zoals gewoonlijk alweer voor. Op 1 september stonden ze er; de displays rijkelijk gevuld met goedheilig snoep. Hoe leuk is dat nou? Of ik er ook eentje wilde proeven tijdens het afreken. Fijn, graaien uit z'n bak waar iedereen uit graait. Nee, dat wilde ik dus niet. Wel wilde ik, net even iets te hard, mijn standpunt delen met de veel te lange rij achter mij. Gelukkig werd ik een beetje gesteund.

En de grootste ellende van dit alles is dat ik nu kinderen thuis heb die vragen hoeveel nachtjes het nog slapen is voor Sinterklaas jarig is. En of ze alstublieft hun schoentje mogen zetten. Applaus voor de fabrikanten en de winkeliers. Lekker onschuldige kinderen gek maken vanuit een winstoogmerk. Dat wij ze voor de gek houden in de maand december, à la. Daar kies je altijd nog zelf voor. Mag hopen dat de hitte nog terugkomt en de hele voorraad chocoladepepernoten smelt. Kan ik weer met een gerust hart boodschappen doen met de kinderen. Zo...., dat lucht lekker op!  

Mhhh....maar nu. Welk recept past bij dit verhaal? Hebben jullie al zin in gevulde kalkoen, zelfgemaakte snert of een ouderwetse stamppot? Of een lekker sukadelapje. Ja, waarom niet? Vandaag op het menu raapstelen stamppot met krokante kaassticks.

En voor wie het echt niet meer langer houdt, kun je toe vanille ijs bestrooien met verkruimelde pepernoten

Stamppot met kaas

Ingrediënten:
1 kilo aardappels
2 bossen raapstelen
melk, verwarmd 
100 gr rookkaas, geraspt
olie
zout
500 gr jonge kaas
100 gr panko broodkruim
2 eieren
4 el bloem
(kokos)olie of boter

Bereiden:

Schil en kook de aardappelen tot ze bijna gaar zijn. Was en snijd de raapstelen in korte stukjes en voeg die toe aan de aardappelen. Laat ze 3 à 4 min. meekoken. Dan afgieten en fijnstampen. Voeg warme melk toe om het smeuïg te maken en eventueel een beetje olie. Roer vervolgens de geraspte rookkaas erdoor heen en breng op smaak met zout. 

 

Snij de kaas in vier gelijke plakken. Kluts de eieren, strooi de bloem in een bord en doe de panko in een bord. Wentel de plakken kaas eerst door het ei, dan door de bloem, dan nogmaals door het ei en als laatste door de panko. Verhit een scheutje olie of de boter in een pan en bak de kaasplakken in 5 minuten om en om goudbruin.

Door PipFoods op
Hoi Mariska, jouw pasta met broccoli pesto lijkt me ook erg lekker
Door Mariskahttp://saltandsugarblog.com op - http://saltandsugarblog.com
Dit lijkt me echt heel lekker!

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.