Thaise rode curry

Tegenwoordig lijkt wel zo'n beetje iedereen zijn "personal food policy" te hebben. Mooie term trouwens. Las ik laatst ergens. En bedacht me toen; zou dit dan het einde betekenen van "wat de pot schaft"?

Zelf merk ik het thuis al. Chris had laatst na het zien van een filmpje op school, over de toekomst van ons voedsel, besloten geen vlees meer te eten. Mark houdt de vegetarische keuken max. twee dagen vol en Fleur staat open voor alles. Van raw tot oervoeding. Zelfs mislukte gerechten weet ze nog te waarderen. En Menno's smaak is nogal in ontwikkeling zeg maar. En vissen laat hij liever zwemmen dan grillen. En ik? Ik eet het liefst zoveel mogelijk plantaardig. Leuke uitdaging dus. 

Ik kies daarom steeds vaker voor gerechten waarbij je makkelijk ingrediënten kan weglaten of kan toevoegen. Zonder dat dat van invloed is op de smaak. Zoals bij deze Thaise curry. De kipfilet is optioneel. De kikkererwten en cashewnoten zijn voedzame vleesvervangers. De yoghurt zorgt voor een milde smaak. En veel verschillende kleuren zorgen er voor dat een kind meer plezier in eten heeft.

Thaise rode curry

Ingrediënten (4 pers):

2 el olie

1 ui, fijngesneden

1 gele paprika, in reepjes gesneden

1 oranje paprika, in reepjes gesneden

1 à 2 tl Thaise rode curry pasta

500 ml groentenbouillon

100 gr sperziebonen, gehalveerd

350 gr kipfiletblokjes (biologisch)

400 gr kikkererwten

250 ml Griekse yoghurt

100 gr cashewnoten, fijngehakt

zout

volkoren rijst, gekookt

Bereiden:

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui gedurende 2 min. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak deze even kort aan. Dan de paprikareepjes erbij en deze nog eens 3 min meebakken. Roer dan de curry pasta erdoor en voeg de groentenbouillon toe. Breng het geheel aan de kook. Draai het vuur lager en meng de sperziebonen en kikkererwten door de curry. Laat de curry 15-20 min op een laag pitje pruttelen. Of totdat de saus 2/3 ingedikt is en de sperziebonen gaar zijn. Breng op smaak met zout. Zet het vuur uit en voeg de yoghurt toe. Serveer met gekookte rijst en garneer met wat cashewnoten.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.