Golden milk

Net iets te fanatiek gesport? Pijn in je schouder, of in een ander gewricht? Of misschien heeft jouw kind alwéér last van groeipijn? Dan is een glaasje Golden Milk misschien helemaal niet zo gek.

Dit Indiase drankje, bedacht door een yoga instructeur, bevat een pasta van kurkuma. Deze goudgele toverwortel heeft erg veel weg van een medicijn. Zo zou het o.a. virusremmend werken, doodt het bacteriën, werkt het als een anti oxidatie en biedt het bescherming tegen zware metalen. En in combinatie met een druppeltje olie schijnen al deze voordelen nog eens extra gestimuleerd te worden. Geloof het of niet. Echt kwaad doen kan het in ieder geval niet. Alleen zwangere vrouwen kunnen dit drankje beter even laten staan. Mijn kinderen hebben met een vader van 1.95 cm, en daardoor groeipijnen, altijd veel baat bij hun “gouden drankje”.

Gelukkig is het ook heel eenvoudig te maken. Van 120 ml water en 60 gr kurkumapoeder maak je een pasta. In de ijskast kun je deze zeker 14 dagen bewaren. Is de nood daar, dan meng je 1 tl pasta met melk, een zoekmaker en evt. een smaakmaker. En drink je dit warm op. Lijkt dit je helemaal niks, maar heb je toch af en toe last van pijnlijke gewrichten, zet dan regelmatig kip kerrie of curry op het menu. Zo krijg je ook de nodige kurkuma binnen.

Golden Milk

Ingrediënten:
120 ml water
60 gr kurkumapoeder
250 ml melk (bv. amandelmelk, sojamelk, rijstemelk, havermelk, koemelk)
1/2 tl olie (bv. amandelolie, sesamolie, zonnebloemolie, kokosolie)
zoetmaker (bv. honing, stevia, rijstsiroop, agavesiroop)
smaakmaker (bv. kaneel, gember, nootmuskaat, vanille, peper)

Bereiden:
Kurkumapasta:

Verwarm het water in een steelpan op het vuur. Voeg de kurkumapoeder toe. Verwarm totdat er een okergele pasta ontstaat. Voeg evt. extra water toe als de pasta te dik is. Het moet net iets dikker zijn dan bechamelsaus. Bewaar de pasta in een afgesloten potje in de ijskast.

Golden Milk:
Vermeng 1 tl kurkumapasta met 250 ml warme melk naar keuze. Voeg 1/2 tl olie en een zoekmaker naar smaak toe. Gebruik eventueel een smaakmaker. Liever minder of meer kurkumapasta? Dat kan en hangt helemaal van jouw smaak af.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.