Smoothie met pompoen, wortel en framboos

Herfst. Blaadjes vallen van de bomen. De natuur verandert. Dat wilde ik ook. Maar dan voor mijn lichaam. Een verandering. Een energieboost. Daarom besloot ik afgelopen week van Sapmeesters een 7- daagse detoxkuur te doen. Net zoals vorige jaar vlak voor de lente.

Ook al staat mijn aanrecht vol met apparaten die groente en fruit met veel herrie en bruut geweld omtoveren tot pulp of sap, toch koos ik ervoor om de sapjes te laten bezorgen. Want juist de supplementen (multivitamine, chlorella, probiotica en psylliumvezels) gaven mij vorige keer toch net die nodige energie om mijn gewone leventje te kunnen blijven leiden. Of lijden? En als je voor iets betaalt, haak je toch minder snel af.

De Sapmeester sapjes zijn echt goddelijk, maar waar het mij eigenlijk ook om gaat, is dat je een week lang net even iets meer aandachtig aan jezelf besteed. Je moet hoe dan ook je ritme aanpassen aan je energie intake, waardoor je wat vaker gewoon thuis op de bank "mag" zitten. Met een glossy, een detox thee en warme sloffen. En, omdat met het reinigen van je lichaam al je zintuigen open gezet worden, leef je veel bewuster, luister je beter naar je eigen lichaam en poppen heldere inzichten vanzelf op in je hoofd. Elke keer verbaast me dit weer.

Mij verbaasde ook het allereerste sapje dat ik moest drinken met o.a. pompoen, wortel, rode paprika en framboos die ik meteen erna zelf ook ben gaan maken. En vandaag met jullie deel. Dus, op jullie gezondheid! Oh ja, de soepjes van Sapmeester zijn ook erg lekker. Vooral die met wortel, kokos, gember en limoen. Ga ik denk ik binnenkort ook maar eens zelf maken.

Smoothie met pompoen, wortel en framboos

Ingrediënten (500 ml)

1/4 pompoen

1 middelgrote wortel, gesneden in stukjes

200 ml vers sinaasappelsap

1/2 rode paprika

100 gr bevroren frambozen

sap van een halve limoen

Bereiden

Schil de pompoen en snijd in blokjes. Je kunt de pompoen eerst 5-6 minuten garen in de magnetron op 800 Watt, maar je kunt hem ook rauw gebruiken. Mix dan alle ingrediënten in een blender of met een staafmixer tot een romige smoothie. Schenk ik een mooi glas en geniet er in alle rust van.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.