Warme appelsap met gember

Wat kan het leven soms simpel zijn. Met blote voeten op het strand een wandeling maken en het mulle zand tussen je tenen voelen glijden. Om daarna te realxen op een bedje met zachte kussens en iets lekkers. Bestaat er een beter vakantiegevoel?

Zo zag mijn midweekje Knokke eruit. Waar je, als de zon schijnt, je het idee hebt dat je op een exotische vakantiebestemming bent. Vooral door de hippe strandtenten en de meest trendy cocktails. Behalve een verkoelende Hugo, dronk ik er een liefmans biertje met verse chili, gember en ijsblokjes. Weird, maar tegelijkertijd ook heel spannend. Net zoals de warme appelsap met verse gember en kaneelpoeder. Die moet je echt zelf een keer proberen, want met ogen dicht is het alsof je een stukje appeltaart eet. Hemels!

Maar maje maje, wat een rijkdom vind je in dit kustplaatsje. Daarom nu tijd voor iets avontuurlijkers en simpelers; een campertocht door Kroatië. Waar ik drie weken ga genieten van de kust, het binnenland, de natuurparken en het eten. Hoewel, dat laatste kan ik me weinig bij voorstellen. Maar als echte foodie laat ik me verrassen en sta ik overal voor open. Behalve voor berenvlees, wat je in de binnenlanden vaak op de kaart ziet staan. So stay tuned, want na afloop deel ik hier met jullie mijn avonturen.

Warme appelsap met gember en kaneel

Ingrediënten (1 glas)

200 ml biologisch appelsap

1/2 duimpje verse gember, geraspt

snufje kaneelpoeder

 

Bereiden

Verwarm de appelsap met de gember in een steelpan of in een melkopschuimer. Schenk in een glas en bestrooi met een snufje kaneelpoeder.

 

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.