Lente salade

Bijna Lente! Tenminste, zo voelde het wel afgelopen week.

Even geen koolsoorten, knollen, spruitjes of pastinaken meer. Maar raapstelen, asperges, jonge slablaadjes en verse tuinbonen. Geen uren durende stoofschotels. Of stamppotten en warme toetjes. Nee, nu tijd voor salades, smoothies, koude hoofdgerechten en verse geplukte aardbeien.

Ik kan niet wachten, ben er helemaal klaar voor. Elk seizoen heeft natuurlijk zijn charmes, maar ik hou wel van gerechten met vrolijke kleuren en super verse ingrediënten. Recepten waarvoor je niet uren in de keuken staat. Laat dus maar komen die zonnestralen. Om de stemming van vorige week nog wat langer vast te houden, deze heerlijke Lentesalade. Of om te bewaren tot de sneeuw echt wegblijft.

Zijn bij jou zomergerechten favoriet of juist meer de winterse gerechten?

Salade met gerookte kip, geitenkaas en avocado

Ingrediënten (4 pers.):
400 gr gerookte kip (biologisch)
2 avocado’s
250 gr cherrytomaten, gehalveerd
150 gr zachte geitenkaas
50 gr geroosterde pijnboompitten
1/2 zakje rucola
4 el mayonaise
4 el yoghurt
1 el citroen
bieslook, fijngesneden
zout en versgemalen peper

Bereiden:
Verdeel de rucola over een schaal. Leg hierop plakjes kipfilet en avocado. Verdeel de cherrytomaatjes erover en brokkel de geitenkaas in stukjes over de salade. Bestrooi tot slot met de geroosterde pijnboompitten. Maak een dressing van mayonaise, yoghurt en citroen. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en bieslook. Schenk de dressing vervolgens over de salade. Lekker met knapperig brood uit de oven.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.