Nooit meer diëten

Nooit meer diëten. Weg met de weegschaal, de poeders en alle dieethypes. Dit klinkt misschien een beetje raar uit de mond van een diëtist, maar geloof me, het werkt. Hoe meer dingen je zet op je forbidden-to-eat lijstje, hoe meer je ernaar zult verlangen. En hoe groter de kans dat je een raar eetpatroon ontwikkelt. Om nog maar te zwijgen over tekorten aan essentiële voedingsstoffen of het nare jojo effect. Niet doen dus! Sla liever een andere weg in, om je fit, energiek en lekker in je lijf te voelen. Zoals met deze basisregels. Die je blijft hanteren.

  1. Kies zoveel mogelijk voor verse en onbewerkte producten. Deze voeden het lichaam optimaal, maken je ervan bewust wat je echt eet, en zetten aan tot creativiteit in de keuken.
  2. Eet bewust. Dus met volle aandacht. Niet even hap hap onderweg. Of staand in de keuken. Zo voorkom je snaai gedrag.
  3. Vetten zijn ok. De plantaardige vetten dan. Zoals die in oliën, noten, vette vis en avocado. Zet deze dus regelmatig op je menu. Zo eet je niet alleen lekker, maar blijft je lichaam ook gezond.
  4. Vermijd geen koolhydraten of eiwitten. Je lichaam heeft ze echt nodig. Een uitgebalanceerde en gevarieerde voeding, daar gaat het om.
  5. Drink 2 liter water per dag. Dit geeft je snel een vol en fit gevoel. Een tekort aan vocht maakt je namelijk moe.
  6. Vermijd suiker. Suiker maakt futloos en doet je verlangen naar meer. Daarbij slaat je lichaam de energie uit suiker op als vet.
  7. Bewegen, bewegen en bewegen. Behalve dat je meer verbrandt, geeft het je een positief gevoel. Waardoor je sneller zult kiezen voor gezond eten.
  8. Hanteer zoveel mogelijk vaste etenstijden. Want onze lichaamsverbranding vaart nu eenmaal wel bij structuur. Sla dus ook nooit een maaltijd over. Ook niet het ontbijt.
  9. Wees tot slot niet altijd te streng voor jezelf. Als je een keer anders hebt gegeten dan je je had voorgenomen, is dat geen ramp. Pak dan zonder schuldgevoel de draad erna weer op.

Nieuwsgierig of deze regels inderdaad werken? Maak dan nog vandaag een begin. Met bijvoorbeeld deze healthy wrap. 

Krab avocado wrap

Ingrediënten (2 pers)

1/2 kleine rode ui, gesneden in ringen

1 little gem, gesneden

sap van 1 limoen

1 blikje krab 

1 bosui, fijngesneden

1/2 chilipeper, fijngesneden

1 rijpe avocado

1/2 teentje knoflook, fijngesneden

2 volkoren tortilla's

zout en peper

Bereiden

Meng de krab met de helft van de chilipeper, de gesneden bosui en het sap van een halve limoen. Breng op smaak met zout en peper. Prak de avocado fijn met een vork. Voeg hier de overgebleven chilipeper en knoflook aan toe. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de tortilla's enkele seconde op 600 Watt. Beleg elke tortilla met een beetje sla, het avocadomengsel en de krab. Garneer tot slot met rode ui.

Door Judith op
Mmhhh... Heb bijna alle ingrediënten al in huis. Moet alleen de little gem. vervangen door veldsla en citroen gebruiken ipv limoen. Maar dat zal zeker net zo lekker zijn.
Door Patricia op
Hoi Els, wat toevallig! Benieuwd wat je van deze vindt.
Door Els op
Toevallig gingen we vandaag al tortilla's eten, dus nu ga ik er zelf iets anders op eten... Kids eten gewoon kip en groente op de tortilla's. Het lijkt me erg lekker!

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.