Salade met asperges en zeekraal

Kogeltje rond kan ik nou ook weer niet zeggen. Pafferig, dat is een beter woord voor mijn after Easter gevoel. Schuldigen dit jaar waren niet de paaseitjes of de hot cross buns, maar de gigantische hoeveelheden die ik inkocht. En misschien ook wel een beetje de nieuwste Ben's & Jerry's smaak honing en karamel 's avonds op de bank. I admit, my guilty pleasure. Of de zoete aardappel hamburger bij Burgertrut, die ik bestelde nadat ik bij Hotel New York in Rotterdam garnalenkroketten at. Doei 80-20 regel.

Maar even terug naar mijn mega voorraad. Ik improviseer graag. Koop dingen die ik lekker vind of die in de aanbieding zijn. En zoveel mogelijk uit het seizoen. Mix dit met verse kruiden, verrassende smaakmakers en laat alle regels voor wat ze zijn. Je krijgt dan gerechten met een combinatie van de smaken zout, bitter, zuur en zoet in één. Gerechten met karakter. Of totale mislukkingen. Maar dat weet je dan ook weer.

Minpuntje van dat hamsteren zijn wel de leftovers. Deze keer waren de asperges en de zalm het bokje. De zeekraal gebruikte ik al eerder in een sushisalade. En het restje dille lag nog in de groentenla. En allemaal bij elkaar weet je niet wat je proeft. Ik zeg niets, gewoon zelf proberen.

Salade met asperges en zeekraal

Ingrediënten (2 pers.)
10 witte asperges
1 bakje groene aspergepunten
50 gr amandelen, grofgehakt en geroosterd 
100 gr gerookte zalm
50 gr zeekraal 
1 el sesamolie
sap en rasp van 1 kleine citroen
handjevol verse dille, fijngesneden
zeezout en versgemalen peper

 

Bereiden
Kook de witte asperges 15 à 25 min. Afhankelijke van de dikte. Snij in gelijke stukken Blancheer de groene aspergepunten samen met de zeekraal even 4 min in kokend water. Halveer de gekookte aspergepunten. Maak ondertussen een dressing van de sesamolie en het sap van de citroen. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel asperges, zeekraal en zalm over een bord. Schenk hierover de dressing en garneer met fijngesneden dille, citroenrasp en geroosterde amandelen.

Door Annelies op
Leuke combi! Benieuwd hoe dille en zeekraal smaken...

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.