Salade met asperges

Salade met asperges, tuinbonen en geroosterde macadamia noten

 

 

Ingrediënten (2 pers.):

1 zakje rucola

150 gr verse tuinbonen

10 radijsjes

10 groene asperges

1 bosui, fijngesneden

tuinkers

100 gr macadamia noten, grof gehakt

 

Dressing:

1 el dadelazijn (of een zoete balsamico azijn)

3 el walnotenolie (of olijfolie)

zout en versgemalen peper

 

Bereiden:

Snij de asperges is drieën. Kook deze samen met de verse tuinbonen (liefst dubbelgedopte) in warm water gedurende ca. 4 min beetgaar. Spoel direct af mijn koud water om ervoor te zorgen dat ze door de warmte niet nog verder garen. Snij de radijsjes verticaal in vieren. Rooster de grof gehakte noten in een droge koekenpan op het vuur, totdat ze lichtbruin beginnen te kleuren. Laat vervolgens afkoelen. Maak een dressing van de azijn en olie en breng op smaak met zout en peper. Meng deze door de rucola, asperges, radijsjes, tuinbonen en bosui. Bestrooi de salade met tuinkers naar behoefte en de geroosterde macadamia noten. Lekker met knapperig volkoren stokbrood met veel pitten en zaden.

Tip: wil je deze salade omtoveren tot een complete maaltijdsalade, voeg dan 200 gr gekookte quinoa, bulgur of gierst aan de salade toe.

 

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.