WK pannenkoekjes

Vanavond ontmoet het Nederlands voetbalelftal voor de tweede keer boneneters. Die lusten we wel rauw! Maar gekookt als ontbijt, lunch én avondeten zoals de gewoonte is in Costa Rica, sla ik toch liever over.

Neem bijvoorbeeld hun nationale gerecht, Gallo Pinto, letterlijk vertaalt gevlekte haan. Dit gerecht bestaat uit witte rijst met zwarte bonen, paprika, koriander, knoflook, worcestersaus en tabasco. En wordt vaak gegeten als ontbijt. Met daarbij een glas warm water met pure rietsuiker en je bent direct wakker. Hoe wakker ze vanavond zullen zijn, moet nog blijken. Maar goed, nog even terug de keuken in. 

Behalve bonen zijn de Tico's ook gek op maïs. Je vindt ze overal. In hun Pan de lote, een soort maïscake. In  Picadillo de chayote con elote, oftewel een pap van maïs met gemalen chayote (een soort pompoen). En zelfs als stukken maïskolf in de soep. De maïspannenkoekjes die ik voor deze oranje dag heb gemaakt, worden meestal als ontbijt gegeten. Alleen voegen zij aan het beslag nog knoflook en oregano toe. Ik eet ze liever tussen de middag met een frisse chunky salsa.

Al eerder maakte ik deze maïspannenkoekjes. Ook zeker niet slecht. Maar oordeel zelf welk gerecht jouw voorkeur heeft. Ik ben er al uit. Nu de Costaricanen er nog uit.

Maïspannenkoekjes met chuncky salsa

Ingrediënten (6 stuks):

300 gr verse maïs

30 ml water

1 mango, in stukjes gesneden

1 avocado, in stukjes gesneden

1 tomaat, in stukjes gesneden

1 chilipeper, ontpit en fijngesneden

verse koriander, fijngesneden

1 el limoensap

1 bosui, fijngesneden

4 el olijfolie

1 tl zout 

Bereiden

Snij de verse maïs van de kolf en kook even kort in kokend water. Giet dan af en pureer samen met het water en een snufje zout in een blender of keukenmachine, tot een gladde mousse.

Verhit nu 1 el olie in de pan. Bak hierin 3 pannenkoekjes knapperig bruin gedurende 8 min. Dit duurt even, want de binnenkant moet ook goed garen. Draait het vuur eventueel wat lager. Bak nu de andere 3 pannenkoekjes in en de laatste el olie. Buen apetito!

Door Patricia op
Tanja, en dan nog met bv. gesmolten kaas erbij. Yummie! Ga me nu snel verdiepen in de Argentijnse keuken.
Door Tanja Hermens op
Ik vind dit recept meer iets voor mij,met knoflook en oregano maar beslist niet als ontbijt. En de Costaricanen zijn er uit,Nederland is door!! :-)

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.