Banketstaaf 2.0

Heerlijk avondje is bijna gekomen,
Dus laat dat suiker maar door je bloed stromen.

Jeeaahh, doe nog maar zo'n chocolade hamer,
Dan stuiter je zo lekker door de kamer.

En voor je het weet lig je op de bank te pitten,
Van veel te veel marsepeinen gebitten.

Dat kan zo niet,
Vinden ook Sint en Piet.

Maar ja, de Sint red het niet alleen met zijn marsepeinen fruitmanden,
Want onze tijd vraagt om andere lekkernijen om van te watertanden.

Zonder gluten, lactose of suiker?
Havermout, stevia en quinoa, daarvan zijn we nu gebruiker.

En het liefst allemaal home made,
Zodat je weet wat je echt eet.

Dus hielp Pip de Sint hierbij,
En maakte de banketstaaf suikervrij.


 

Ingrediënten

8 plakjes bladerdeeg (volkoren), ontdooit

40 gr pijnboompitten, geroosterd

1 sjalotje, fijngesneden

1/2 aubergine, kleingesneden

175 gr geitenkaas

5 zongedroogde tomaten, fijngesneden

1 el zongedroogde tomatenolie ( of andere olie)

2 takjes tijm, fijngesneden

1 eigeel, losgeklopt

zout en peper



Bereiden

Verwarm de oven voor op 175° C en bekleed een bakblik met bakpapier. Verhit de olie in een pan. Bak hierin het sjalotje en de aubergine lichtbruin. Voeg dan de zongedroogde tomaat, pijnboompitten en fijngesneden tijm toe. Meng goed door elkaar. Laat het mengsel even afkoelen in een kom en voeg dan de geitenkaas toe. Breng op smaak met zout en peper.

Leg vier ontdooide plakjes bladerdeeg naast elkaar op het bakblik. Maar wel zo dat ze een klein beetje overlap hebben. Maak nu de vier plakjes aan elkaar. Dit gaat het makkelijkst met een natte vork. 

Vorm het geitenkaasmengsel op het bladerdeeg tot een rol. Verdeel hierover de overige vier plakjes bladerdeeg op dezelfde manier als daarnet. Druk de randen goed aan. Snij eventueel een teveel aan bladerdeeg langs de randen weg. Bestrijk de bovenkant van het deeg met het losgeklopte ei. Bak de banketstaaf in het midden van de oven in ongeveer 45 min. gaar en goudbruin. Laat de banketstaaf iets afkoelen en snijd het in stukken.

Laat nu maar komen dat heerlijke avondje!

Door Pipfoods op
Hoi Barbara, enne... was het lekker?
Door Barbara op
Gisteravond gemaakt. Ruikt nog steeds lekker in de keuken. Nu wachten tot vanavond....
Door Fifi op
Dit ziet er inderdaad heerlijk uit. Ik ga het ook maken!
Door Femke op
Wauw!! Klinkt echt super lekker. Ga ik zeker proberen.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.