Chocolade kokoskoeken

Ben je onderweg naar je werk? Wacht je op de trein? Of sta je in de file? Allemaal van die momenten waarop je soms ineens zin krijgt in iets lekkers. Iets zoets, en liefst niet al te ongezond. Voor deze momenten neem ik altijd iets mee. En vandaag zijn dat home made chocolade kokoskoeken. Dat maakt het reizen een stuk leuker. Vooral samen met mijn favoriete koffie to-go.

Chocolade kokoskoeken (zonder suiker)

 

Ingrediënten:

150 gr geraspte kokos

100 gr kokosmeel* (of tarwemeel)

100 gr ongezouten boter, gesmolten

150 gr pure raw chocolate*, gesmolten

2 el rijststroop* (of honing)

1/2 tl zout

1 ei

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakblik met bakpapier. Mix alle ingrediënten in een kom totdat er een plakkerig samenhangend deeg ontstaat. Verdeel het deeg in een vierkant op het bakblik. Leg op het deeg een vel bakpapier en rol met een deegroller het deeg plat. Zorg dat het deeg overal dezelfde dikte heeft (ca.1,5 cm). Bak de koek 15 min. in de oven. Laat daarna buiten de oven afkoelen. Verdeel tot slot de gesmolten chocolade over de koek en laat deze hard worden. Snij in punten en klaar is je snack to-go.

* deze producten zijn te koop bij de natuur- en/of biowinkel.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.