Chocolade pinda reep

Er zijn zoveel goddelijke foodcombinaties die het leven leuker maken. Ik kan bijvoorbeeld niet zonder koffie en een dikke laag melkschuim. Zonder sweet chilisaus bij een tosti. En komkommer zonder marmite vind ik ook best jammer. Wel kan ik inmiddels redelijk goed zonder suiker. Voor zo'n 80% dan. Want de combi van ijs en gekarameliseerde noten sla ik echt niet af. En drop met pepermunt eigenlijk ook niet.

Stap uit je comfort zone

Wil jij ook minder suiker? Start dan niet al te rigoureus. Want dan haak je snel af. Probeer liever vooral veel te experimenteren buiten je comfort zone. Alleen daar kun je leren. En is de voldoening veel groter. Want trust me; die zelfgemaakte gezonde reep die je met veel aandacht eet, smaakt 1000 x beter dan een kant-en-klare reep bij de pomp.

Dus wat dacht je van een homemade reep, gezoet met dadels en rijststroop en met die waanzinnig combinatie van chocolade en pinda's? Ligt deze reep nog iets te ver buiten je comfort zone? Geen nood. Probeer dan gewoon eens deze mueslireep of deze chocolade kokoskoek. En begeef je stapje voor stapje op andere terreinen.

Heb jij eigenlijk ook combinaties waar je niet zonder kunt?


Chocolade pinda reep

Ingrediënten

Bodem 
70 gr amandelen
40 gr hazelnoten
65 gr tarwebloem (of glutenvrije bloem)
60 ml kokosolie
3 el rijststroop 
1/4 tl zeezout
90 gr havermout

 

Bereiden
Bekleed een bakblik (23 ø cm) met bakpapier en verwarm de oven voor op 190°C. Maal de noten fijn in een keukenmachine. Voeg bloem, kokosolie, rijststroop en zout toe totdat er een glad mengsel ontstaat. Voeg dan de havermout toe en vermeng tot een deeg.

Verdeel het deeg over het bakblik. Als het deeg blijft plakken, maak dan je vingers een beetje nat. Bak de koek ca. 15 min in de oven. En laat daarna minstens 15 min afkoelen.

 

Ingrediënten

Topping

200 gr Medjool dadels, zonder pit
1 el pindakaas
1 el (plantaardige) melk
30 gr ongezouten cashewnoten, fijngehakt
100 gr pure chocolade, in stukjes

 


Bereiden
Mix de dadels, de pindakaas en de melk in een blender tot een romige massa. Verdeel dit mengsel voorzichtig over de afgekoelde bodem. En laat 10 min hard worden in de vriezer.

Smelt ondertussen de chocolade in de magnetron. Reken voor 100 gr ca. 2 min op 700 Watt. Roer de chocolade wel tussentijds door. Verdeel de fijngehakte cashewnoten over het dadelmengsel. En daarna de gesmolten chocolade. Laat de koek 30 min hard worden in de ijskast.

 

Snij tot slot in repen en bewaar afgesloten in een koektrommel in de ijskast.

 

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.