Chocolade pindakaaslolly

Soms heb ik het helemaal gehad met dat gezonde gedoe. Dan komen de groene smoothies me de neus uit. Kan ik geen havermoutpap met onbetaalbare superfoods meer zien. En gruwel ik bij de gedachte aan weer een überhealthy, en oh zo verantwoorde salade met granen en vergeten groenten.

Kom ook steeds vaker op feestjes waar de enige bubbels die gedronken worden afkomstig zijn uit water. En de schalen rauwkost met kikkererwten- en groentendips niet aan te slepen zijn. Gezellige feestjes, daar niet van. En doe hier zelf natuurlijk ook maar al te graag aan mee, want wauw wat voel je je beter als je gezond eet. Maar af en toe je eigen gewoontes over boord gooien, kan ook gezond zijn. 

Bij mij betekent dat dan dat ik mijn plantaardige cappuccino verruil voor een cappuccino met een goede dikke schuimlaag van echte melk. Daarbij een reep pure chocolade. Met gewone suiker. En een pindakaaslolly. Wat niets anders is dan de grootst mogelijk lepel uit de la pakken en daarmee een schep uit de pot pindakaas nemen. Je kunt er op likken. Maar met je tanden de pindakaas er vanaf eten is ook zeker niet verkeerd. Nu weten jullie ook hoe ik aan mijn pindakaastaart kom.

Vandaag voeg ik een gezonde twist toe aan mijn quilty pleasure. Zodat ook diegene, die de regels even niet wil laten voor wat ze zijn, kan meegenieten. Een win win traktatie dus!

Laat jij ook weleens al je gewoontes voor wat ze zijn?

Chocolade pindakaaslolly

Ingrediënten (16 lolly’s)
200 gr Medjool dadels, zonder pit
30 gr ongezouten pinda’s, fijngehakt
100 gr pure chocolade, in stukjes (kies zelf het soort chocolade)
1 el pindakaas
1 el melk (plantaardig of niet)
16 cakepop stokjes

 

Bereiden
Mix de dadels, de pindakaas en de melk in een blender tot een romige massa. Voeg de fijngehakte pinda’s toe. Laat dit mengsel 10 min hard worden in de vriezer. Vorm er vervolgens balletjes van en leg ze weer even 10 min in de vriezer. Smelt ondertussen de chocolade in de magnetron. Reken voor 100 gr ca. 2 min op 700 Watt. Roer de chocolade wel tussentijds door.

Doop dan het uiteinde van het stokje eerst in de gesmolten chocolade en dan in het pindakaasballetje. Dip de lolly daarna in de gesmolten chocolade en laat even hard worden in de ijskast.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.