DIY Cranberry koekjes

Ingrediënten (1 pot):

150 gr bloem

120 gr havermoutvlokken

120 gr bloem

70 gr basterdsuiker

70 gr suiker

1/2 tl zout

1/2 tl bakpoeder

120 gr cranberry's

120 gr witte chocolade stukjes

Bereiden:

Gebruik een weckpot of andere glazen pot met een inhoud van 1 liter (2,50 bij Xenos).

Voeg als eerste de 150 gram bloem toe aan de pot. De eerste laag kun je nog eenvoudig schudden. Bij de overige laagjes kun je de ingrediënten voorzichtig aanstampen met het voetje van een borrelglaasje. Verdeel zo de laagjes gelijkmatig over de pot.

Over de bloem verdeel je de havermoutvlokken, de 120 gram bloem, de basterdsuiker, de witte suiker met het zout en de bakpoeder, de cranberry's en je eindigt ten slotte met een laag witte chocolade stukjes.

Tot slot voeg je het recept op een leuk kaartje of op een etiket toe aan de pot: 

Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng 120 gram zachte boter, 1 ei en alle ingrediënten uit de pot goed door elkaar. Als het deeg te droog is, kun je er een extra ei aan toevoegen. Als het maar wel een kruimelig deeg blijft. Bekleed een bakblik met bakpapier. Verdeel het deeg in kleine stukjes en druk die op de bakplaat plat uit tot koekjes. Bak de koekjes vervolgens in ca.15 minuten knapperig bruin. Of misschien iets langer als je koekjes groter zijn. Hou dus goed de oven in de gaten.

 

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.