Homemade Kerstcadeau

Nog net even op de valreep een cadeau regelen voor onder de boom? Je kan natuurlijk snel naar de winkel. Maar wat dacht je van een zelfgemaakt cadeau? De liefde, de tijd en vooral de creativiteit die in zo’n cadeautje zitten, zijn heerlijk om in ontvangst te nemen. En om te geven! Helemaal als het cadeau uit eigen keuken komt. Homemade cadeaus passen goed in deze decembermaand, waarin velen driftig aan het knutselen, bakken en fröbelen slaan.

Ik heb het hier niet over schattig gefröbelde pakjes door kinderen. Ook heel erg leuk natuurlijk. Maar over cadeautjes waarvan de ontvanger twijfelt of het wel of niet gekocht is. Zelf geef ik dit soort cadeautjes vaak als ik bij iemand ga eten. En voor de prijs moet je deze cadeaus zeker niet laten. Dus wie weet inspireren deze recepten jou ook en wordt de trend onder de kerstboom dit jaar “Homemade”.

Nog op zoek naar inspiratie voor het Kerstdiner? Kijk dan even hier. En je vindt allemaal lekkere lichte gerechten.

 

Geniet deze Kerst van al het lekkere eten, de mensen en de sfeer.

En alvast een heerlijk 2014 gewenst! Liefs, PipFoods

 

Risotto mix met tomaten

 

Benodigdheden

1 fles (500 ml)

250 gr risotto rijst

30 gr gedroogde tomaten, gesneden in stukjes

30 gr pijnboompitten

1 tl gedroogde tijm

100 gr parmezaanse kaas

 

Verdeel de risotto, de gedroogde tomaat, pijnboompitten en tijm in de fles. Geef er een stuk parmezaanse kaas bij en het recept.

Recept

Fruit een gesnipperd uitje in 2 el olie. Voeg de risotto mix toe en fruit mee tot het glazig is. Blus vervolgens of met 150 ml witte wijn. Voeg vervolgens steeds een schep van 800 ml bouillon toe, zodra de vorige bouillon is opgenomen door de rijst. Herhaal dit tot de bouillon op is. Blijf roeren. Breng de risotto op smaak met zout en peper en serveer met veel geraspte parmezaanse kaas.

 

Kerst Chocolade

 

Ingrediënten

200 gr homemade muesli

100 gr pure chocolade, gesmolten

100 gr witte chocolade, gesmolten

50 kaarzen cupjes

50 zilveren choco dragee

Bereiden

Maak de muesli volgens dit recept. De helft van de muesli kun je bewaren. Meng vervolgens de ene helft door de gesmolten pure chocolade en de andere helft door de gesmolten witte chocolade. Schep kleine beetjes in de vormpjes en versier met een zilveren choco dragee. Deze Kerst chocolaatjes zijn minstens twee weken houdbaar in een afgesloten trommel. Verpakt in een kerstzakje of glazen kerstpot heb je een leuk cadeau voor onder de boom.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.