Popsicle Party

Dippen heeft iets magisch! Skinny dipping ook. Maar de party van vandaag is met kleren aan. Een tempura garnaal dopen in sweet chilisaus of stukjes appel in te dikke toffeesaus. Zo ver dat je vingers er nog net niet in zitten. En heel soms hoor je dan zo'n licht gluuppp geluid. Goddelijk! Voeg daar nog een extra crunchy dip aan toe en i'm in heaven.

Daarom ben ik sinds kort verslaafd aan popsicle dipping. De popsicle is natuurlijk de ultieme zomerse traktatie om heel makkelijk aan je dagelijkse portie groeten en fruit te komen. Sowieso kun je elke smoothie, groen, geel of rood, omtoveren tot een ijsje. Maar je kan ook spelen met ingrediënten, ze verstoppen of juist in z'n geheel toevoegen. En spelen met smaken. Wat dacht je van avocado met citroensap en dragon? Of een chili mango ijsje? En dat dippen in gesmolten pure chocolade. Én geraspte kokos. Begin je mijn verslaving al te begrijpen?

Om jullie nog extra te overtuigen, organiseert de popsicle vandaag de Summer Food Party. Met onder elk recept passende dip tips. En als je bang bent dat dit feestje te saai wordt, voeg je gewoon wat alcohol toe aan het ijsje. Alleen wel met mate, want teveel alcohol bevriest niet zo makkelijk. Of je doopt een stuk watermeloen in sterke drank en prik dit aan een ijsstokje. Ook feest!

Volgende week zorgen de kinderen voor feest. Kom jij dan ook langs?

Spicy bieten popsicle


Ingrediënten (6 stuks)

100 gr blauwe bessen (vers of diepvries)

1 gekookte rode biet

1/2 duimpje verse gember

snufje chilipoeder

100 ml water 

 

Bereiden

Mix alle ingrediënten, behalve een paar blauwe bessen, fijn in een blender, keukenmachine of met een staafmixer. Schenkt het mengsel in de ijsvormpjes. Voeg de bewaarde blauwe bessen toe en laat ze minstens 3 uur hard worden in de vriezer.

Dip tip: geraspte kokos, hennepzaad, geroosterde sesamzaadjes, witte chocolade

 

Avocado munt popsicles

 

Ingrediënten (6 stuks)

2 avocado's

2 limoenen

175 ml kokosmelk

1 el verse munt, fijngesneden

3 el honing (of rijststroop)

 

 

 

Bereiden

Mix het sap van de limoenen met het vruchtvlees van de avocado's, de kokosmelk en de honing fijn in een blender, keukenmachine of met een staafmixer. Roer dan de verse munt erdoor. Als het mengsel te dik is, kun je wat water toevoegen. Schenkt het mengsel in de ijsvormpjes en laat minstens 3 uur hard worden in de vriezer.

Dip tip: pure chocolade, nootjes, kleingesneden goji bessen

Crunchy aardbeien lavendel

popsicles

 

Ingrediënten (6 stuks)

100 gr aardbeien

1/2 tl gedroogde lavendel

250 ml Griekse yoghurt

250 ml kokosmelk

2 el honing (of rijststroop)

30 gr moerbeien, fijngesneden

2 el water

 

Bereiden

Mix alle ingrediënten, behalve de lavendel, fijn in een blender, keukenmachine of met een staafmixer. Roer dan de lavendel erdoor. Schenkt het mengsel in de ijsvormpjes en zet ze 30 min in de vriezer zodat ze licht kunnen bevriezen. Meng dan de moerbeien met 2 el water en verdeel dit mengsel over de ijsjes. Laat nog eens minstens 3 uur hard worden in de vriezer.

Dip tip: pure of witte chocolade, koekkruimels, slagroom (plantaardige room)

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.