Reuze pepernoten

Deze week tovert Pip haar keuken om tot bakkerij,

Want ook in 2014 is het heerlijke avondje suikervrij.

 

En daar moet je nou eenmaal zelf voor aan de slag,

Want voor supermarkten is gezonde Sintlekkernij nog een hele omslag.

 

Chocolademelk word gemaakt van verse melk,

Met een stuk donkere chocolade voor elk.

 

Van amandelmeel en honing maak je zelf taai taai,

Vliegensvlug en in een handomdraai.

 

En de witte pepernoten van vorig jaar,

Blijken ook dit jaar weer de meest gepaste etenswaar.

 

Maar de klap op de vuurpijl zijn toch wel deze reuze pepernoten,

Met popcorn en chocolade overgoten.

 

Wellicht iets te groot voor elke kindermond,

Maar in ieder geval niet ongezond.

 

Lieve volgers, geniet met elkaar,

Van weer een heel gezellig Sint jaar.

 

Reuze pepernoten met popcorn en chocolade 

Ingrediënten

100 gr pure chocolade

50 gr naturel popcorn

120 gram amandelmeel

40 gr  kokosbloesemsuiker

1 tl speculaaskruiden

40 gr kokosolie, vloeibaar

2 el (plantaardige) melk

snufje zout 

Bereiden

Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng het amandelmeel, kokosbloesemsuiker en zout door elkaar. Meng daarna de gesmolten kokosolie, de speculaaskruiden en de (plantaardige) melk erdoor. Maak er nu één samenhangend deeg van. Vorm met je handen reuze pepernoten (ø 3 cm) van het deeg. Bak de ze in ongeveer 18-20 minuten gaar en mooi bruin. Laat ze vervolgens afkoelen.

Smelt nu de chocolade in de magnetron. Reken voor 100 gr ca. 2 min op 700 Watt. Roer de chocolade wel tussentijds door. Verdeel wat van de popcorn op elke pepernoot en schenk daarna wat gesmolten chocolade erover. Laat even 10 min hard worden in de ijskast. Heerlijk avondje!

 

 

 

 

 

 

 

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.