Tangy Geitenkaasdip

Laagjes zijn hot. Volgens Instagram en Pinterest. Ik hou er wel van. Van de jaren ’90 laagjes van moussaka en lasagne. De laagjes in een spekkoek. Waarbij ik altijd de neiging heb laagje voor laagje de koek te eten. Wat natuurlijk een onmogelijke opgave is. Of de laagjes in de fel gekleurde push cakes.

Laagjes doen gewoon iets. Ze maken een hap spannend. En elk laagje heeft nut. Want één verkeerd laagje ertussen kan zomaar een heel gerecht verprutsen. Misschien heb ik met laagjes wel hetzelfde als met gevuld eten.

Jaren 80

Wat ik nou weer niet heel spannend vind, zijn de salades in laagjes. Zo jaren 80! Beetje zoals de gevulde eieren en blokjes kaas met gember. Maar opeens poppen ze weer overal op. Ten eerste omdat we veel vaker onze lunch van huis meenemen. En ten tweede omdat we alternatieven zoeken voor brood.

Hipper jasje

Gelukkig zijn ze wel in een hipper jasje gestoken; de glazen weckpot. Vast omdat we onlangs massaal aan het wecken zijn geslagen. En ja, die potten kunnen we dan ook wel voor iets anders gebruiken. Voordeel van de pot is in ieder geval dat alle ingrediënten lekker knapperig blijven. En je salade rond lunchtijd niet helemaal doorweekt is als je de dressing apart meeneemt.

Fresh & Tangy 

Deze fresh tangy dip, een soort creamy dukkah, at ik voor het eerst in een heel klein lunchtentje in Londen. Op een schaaltje, dat wel. Maar de combinatie van smaken vond ik toen zo bijzonder, dat ik het al snel ook thuis maakte. En vandaag, in een weckpot, met jullie deel.

Tangy geitenkaasdip 

Ingrediënten

1 el sesamzaadjes

1 el komijnzaadjes

1/2 el venkelzaadjes (of korianderzaadjes)

1 el hazelnoten, zonder schil

200 gr verse geitenkaas

3 à 4 el melk

paar blaadjes verse munt, fijngesneden

zout

 

Erbij:

radijsjes

pitabroodjes

Bereiden

Rooster de zaadjes en hazelnoten in een pan totdat hun aroma vrij komt. Maak het mengsel nu fijn met een vijzel. Of in de keukenmachine. Breng op smaak met wat zout. Meng de geitenkaas met de melk. Verdeel wat van het geitenkaas mengsel op de bodem van een weckpot. Of glas. Daarop wat van de zaadjes en een verse munt. Herhaal de lagen totdat de weckpot vol is.

 

Tips:

  1. Serveer deze dip met radijsjes.
  2. Of met pitabroodjes die je even insmeert met olijfolie en zeezout. En dan 9 min. verwarmd op 200°C. Je kunt behalve zeezout ook verse kruiden, peper of paprikapoeder toevoegen. Wat je ook maar lekker vind.
  3. Deze dip serveer ik ook vaak bij een salade van linzen, rode ui, paprika, platte peterselie en koriander aangemaakt met 3 el olijfolie, 2 el citroensap, zout en vers gemalen peper.

 

Door Patricia op
Hoi Linda big :-)) Benieuwd of het ook idd lekker was.
Door Petra op
Lijkt me dus echt waanzinnig lekkurrr! Bedankt voor het recept

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.