Tomatenchutney

Nog net even op de valreep een kado regelen voor pakjesavond. Of ben je al een stap verder en druk bezig met het inpakken van de kerstkado’s? Hoe dan ook, niets zo persoonlijk als het krijgen van een zelfgemaakt kado. De liefde, de tijd, het gevoel en vooral de creativiteit die in zo’n kadootje zitten, zijn heerlijk om in ontvangst te nemen. En om te geven! Helemaal als het kado uit eigen keuken komt. Homemade kado’s passen goed in deze decembermaand, waarin velen driftig aan het knutselen, bakken en fröbelen slaan.

Ik heb het niet over schattig gefröbelde pakjes door kinderen. Ook heel erg leuk natuurlijk. Maar over kadootjes waarvan de ontvanger twijfelt of het wel of niet gekocht is. Zelf geef ik dit soort kado’s vaak als ik bij iemand ga eten. Weer iets anders dan wijn of bloemen. En voor de prijs moet je het zeker niet laten. Dus wie weet inspireren deze recepten jou ook en wordt de trend onder de kerstboom dit jaar “Homemade”.

Tomatenchutney

Ingrediënten (1 pot):
1 kg cherrytomaten, gehalveerd
2/3 tl zout
vers gemalen peper
1/3 el suiker
2 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
1 takje rozemarijn
1 knoflookteen, uitgeperst
1/3 chilipeper, fijngesneden

Bereiden:
Gebruik een weckpot of andere glazen pot met een inhoud van 750 ml. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng alle ingrediënten in een ovenschaal. Verlaag vervolgens de temperatuur van de oven naar 160°C. Laat de tomaten gedurende 1 uur en 15 min zachtjes worden in de oven. Verwijder, voordat je de tomatenchutney in een glazen pot schept, het takje rozemarijn. Deze chutney is 3 maanden houdbaar.

Deze tomaten zijn koud het lekkerst en passen goed bij een stukje harde Italiaanse kaas, gegrild vlees of vis. Ook geef je er salades en pastas een extra lekkere smaak mee.

Tip: leuk om bij dit kado een stuk oude parmezaanse kaas of een zak mooie pasta te geven.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.