Valentijn cakejes

Liefde gaat door de maag. Maar helaas niet bij Mark. Hij eet vooral omdat dat nou eenmaal moet. Dat was wennen in het begin, maar ben er nog steeds. Dus, opposits do attract. Maar stel, bij jouw grote liefde werkt dat wel zo. Dan is vrijdag je kans om groots uit te pakken. Kaarsen, wijntje, muziek, sexy setje én opwindend eten. De hele rimbam.

Vorige jaar maakte ik de roze harte snoepjes. Dat uiterlijke schijn bedriegt, klopte hier zeker. Want wat zijn ze cute. En wat waren ze smerige. Eén hap weeïge drillige massa. Zonder twijfel het slechtste recept dat ik ooit bedacht. De liefde was dus snel over. 

Maar dit jaar geef ik mezelf nog een herkansing. Qua recept speel ik op safe. Wel wil ik weer dezelfde siliconen ijsblokvormpjes gebruiken, maar heb geen idee of deze ook hittebestendig zijn. Dat moet blijken in de oven. En met een sexy touch heb ik misschien ook wel Mark's aandacht.

Wil jij liever je honey al in zijn pyjama verrassen?

Dan is dit crunchy frambozen ontbijt misschien iets voor jou.  Of geef deze lieve koekjes mee als verrassing.

Valentijn cakejes

Ingrediënten

100 gr speltbloem (of tarwebloem)

100 gr kokosbloesemsuiker (of suiker)

16 sexy snoepjes*

100 gr boter

snufje zout

2 ei

 

Glazuur

2 el bietensap

150 gr poedersuiker

 

Benodigdheden

IJsblokvormpjes in de vorm van hartjes ( o.a te koop bij Ikea)

 

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet je vormpjes is met olie en bestuif de wanden met wat meel. Doe de boter met de suiker en een snufje zout in een kom en klop alles met de handmixer in ca. 10 minuten tot een lichte, romige massa. Klop één voor één de eieren erdoor. Spatel dan in gedeelten het amandelmeel erdoor.

Schenk het cakebeslag in de vormpjes en bak in de oven in ca. 30 minuten gaar. De cakejes zijn gaar als een satéstokje dat je er in prikt er weer droog uitkomt. Laat de cakejes uit de oven eerst ca. 5 minuten in de vorm afkoelen.

De glazuur maak je door het bietensap te vermengen met het poedersuiker. Verdeel tot slot het glazuur over de cakejes en versier met de snoepjes.

de snoepjes zijn verkrijgbaar bij Xenos

Door Patricia op
Aimee, dat kan. Gewoon 1 op 1
Door Aimee op
Deze zijn ook cute! Zou ik de boter ook kunnen vervangen voor kokosolie?

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.