Zoete aardappelchips

Ooit kreeg ik een kookboek “koken met 3 ingrediënten”. Ruim 200 recepten uit de minimalistische keuken. Dat minimalistische zag je gelijk al aan de kaft. En het duurde ook niet lang om te ontdekken dat het wel een heel inspiratieloos boek was. Soep van melk en bloemkool, op smaak gebracht met garam massala. Jak! Omelet met diepvrieserwten en zout. Kan nog. Tomaat gevuld met pesto en broodkruim. Do I need to say more……? En nota bene een kookboek uit 2012.

 

Minimalistisch koken

Het vervolg “koken met 4 ingrediënten”, sla ik maar even over. Jammer, want ik ben wel heel pro minimalisme in de keuken. Smaken komen veel beter tot zijn recht als je minder ingrediënten gebruikt. Vooral als je kiest voor vers. En echte verse ingrediënten bevatten ook meer voedingswaarde. Minder waste. En je bent lekker snel klaar met boodschappen.

 

Denk out of the box 

Maar het allerleukste aan koken met weinig ingrediënten is by far de bereidingsmethode. Zo wordt havermout met honing in de oven crunchy. Smaakt een banaan gewikkeld in aluminiumfolie en verwarmd in de oven, veel zoeter. Tover je cannellinibonen met olijfolie in de blender om tot paté. Etc, etc. Denk out of the box en draai de bereiding een keer om. Dus warm ipv koud, rauw ipv gekookt, gepureerd ipv. vast, grof gesneden ipv fijngesneden. Je zult zien, een hele andere beleving.

Gisteren maakte ik chips van zoete aardappel. Gewoon, omdat ik zin had in een snack. Geen zin had in boodschappen. En schaamteloos een zak leeg wilde eten, zonder schuldgevoel. 

Ervaar ook zelf wat je kunt doen met slechts 1 ingrediënt.Zoete aardappelchips 

1. Schil één zoete aardappel en snij in dunne plakjes. Niet al te dun, want dan verliezen ze hun bite.

2. Leg de plakjes op een schaal, geschikt voor gebruik in de magnetron.

3. Verwarm de plakjes eerst gedurende 4 min op 800 Watt in de magnetron. Daarna nog eens 5 min op 600 Watt.

4. En klaar zijn je chips. Je kunt ze puur eten. Dippen in je favoriete saus. Of op smaak brengen met:zout en lemonpeper, chilipoeder en gemalen komijn, curry madras of kaneel

Meer gezonde chips met weinig ingrediënten vind je hier.

Geef je reactie

(E-mail wordt niet weergegeven)

Captcha Code

Click the image to see another captcha.