OVER ONS

 

Biologische voeding is een industrie op zich geworden in de voedingswereld. Met supermarkten zoals Whole Foods, wordt Trader Joes steeds populairder, samen met lokale reformwinkels en boerenmarkten. Maar waarom is biologisch voedsel beter voor je dan het voedsel in de supermarkt?

Biologisch voedsel is voedsel dat geen moderne synthetische inputs gebruikt. Dit betekent dat de producten geen pesticiden of chemisch gewijzigde meststoffen gebruiken en dat het vlees geen antibiotica of hormoonadditieven bevat. Met andere woorden, biologisch is 100% natuurlijk en onbewerkt voedsel.

Reguliere commerciële producten en vlees worden geproduceerd door grotere commerciële boerderijen die als doel hebben zoveel mogelijk te produceren voor zo min mogelijk kosten. Als gevolg hiervan gebruiken deze boerderijen pesticiden en chemische meststoffen op hun planten en voeren ze hun dieren het goedkoopste beschikbare graan, meestal maïs.

Aangezien de mentaliteit van de commerciële boerderij is om zoveel mogelijk te produceren, zullen veel van deze boerderijen continu al het land dat ze beschikbaar hebben voor landbouw gebruiken, in plaats van een deel van hun land opzij te zetten om te rusten en de voedingsstoffen terug te laten keren naar de bodem. Als gevolg hiervan vereist de slechte voedingskwaliteit van de grond verhoogde bemesting en de producten die in dit type grond worden geteeld, hebben niet dezelfde voedingswaarde als producten die worden geteeld in gezonde, voedselrijke grond. Studies hebben zelfs aangetoond dat de commercieel geteelde producten van vandaag aanzienlijk minder voedingswaarde hebben dan in voorgaande jaren. Daarom, met betrekking tot de reden waarom biologisch voedsel beter voor je is, bevat biologische producten meer voedingsstoffen omdat het wordt gekweekt in gezonde, voedselrijke grond in tegenstelling tot zwaar bemeste, voedselarme grond.